uppdatering

Kan idag vara Dagen med stort D? Då våren har kommit för att stanna? Jag hoppas verkligen det, det känns som att vibbarna finns i luften. Korkat nog funderar jag på att åka norr ut över påsklovet för att njuta av ännu mera snö, men vad gör man inte för att få umgås med min underbaring. Vi går mot allt ljusare tider och jag hoppas det gäller både utåt och inåt sett. 

Dagarna har rullat på och mycket har hunnits med. Kanske lite extra mycket eftersom jag förra veckan hade ett snitt på högst fem timmar sömn/natt så om ni har tyckt att mitt humör inte har varit på topp så där har ni svaret. För en vecka sen var det Johans födelsedag, det blev lite paket och sen utgång med Ebba och Malin. Väldigt trevlig kväll måste jag säga det var länge sen jag hade så roligt. Lika roligt var det inte dagen efter då jag kände mig som ett vandrande lik, men det var det värt.  Onsdag och Torsdag flöt förbi med ett tungt hjärta men hoppet lever ännu. Fredagen blev en lugn kväll framför soffan eftersom högskoleprovet väntade på lördagen. På lördag kvällen blev det en utgång på Johans begäran. Motsatt mot tisdagen så var det en av de sämsta ute kvällarna på länge, kanske är ett tecken på att en utekväll i veckan räcker. Ljuspunkten var iallafall brudarna och några till.

Igår var jag och Johan till linköping för att hälsa på min bror och kolla in universitetet. Det är svårt, jag får ångest över att det snart är dags, men jag tror att vad jag än väljer så kommer det vara de bästa åren i mitt liv. I fredags fick jag även min efterlängtade studentmössa!! GAH vad roligt det är! Snart kommer nog även min balklänning efter tre månaders väntan. Jag hoppas att det kommer bli en bra dag tillsammans med den bästa.


Life is a bitch

Livet är orättvistt! Jag trodde det var första tjing som gällde men det är tydligen tjat som är det effektivaste sättet. Kanske är jag liksom livet en bitch men jag tycker det är självklart och kommer att ha svårt att acceptera något annat!

Vår

Idag hade våren kommit till staden och jag satt ute i alla fall en halv timme och njöt. Det är varmt så länge det inte blåser men så fort det kommer en liten bris så påminns man snabbt om att det faktiskt bara är mars. Den övriga tiden spenderades på gymmet och lite plugg blev det också. Det känns så konstigt när man inte går i skolan så mycket. Det är jätte skönt men jag saknar att träffa mina vänner dagligen. När man tänker efter så är det ganska roligt med håltimmar som kan spenderas med att bara prata massa. Miräy har jag inte träffat på hela veckan och de andra har man bara sett några timmar, det känns sorgligt att det är så kort tid kvar med klassen och framförallt brudarna.

Angående ett tidigare inlägg som många tyckte lät lite seriöst (tydligen för seriöst) så vill jag bara säga att ingen behöver ta åt sig för det var absolut inte riktat till någon utan mer en livs filosofisk diskussion med mig själv. Jag kände väl att det behövdes ett seriöst inlägg i min blogg för att visa att det finns något mer under den ytliga ytan med studentklänningar och shopping. Men det kanske är bäst att jag fortsätter med mina dagliga student funderingar. Det känns som alla har tagit åt sig och trott att det var p g a dem jag skrev inlägget (alla utom en och det är väl en tecken på att min bästa vän johanna trots allt känner mig bäst). Det var gulligt av nära och kära att höra av sig men jag kan försäkra er om att jag absolut inte är deprimerad eller nere, hur skulle jag kunna vara annat än lycklig när jag har så underbara vänner, pojkvän och familj omkring mig.

tema K (kaffe, kakor och klänningar)

Hejsan alla min trogna läsare!

Dagen började med ett oönskat alarm som ringde klockan sex. Dock kändes det mycket bättre när jag drog upp rullgardinen och såg att solen hade gått upp med mig. Det är så skönt när vårkänslorna börjar infinna sig, man känner sig som en helt ny människa igen. Efter en knapp timme matte satt jag på bussen hem igen. Det blev en lugn dag med träning, lite plugg och mycket klänningar. Åh jag hittade en jätte fin klänningen, men tyvär är den från USA och det skulle bli väldigt omständigt om den inte passade plus att det känns tungt att frakten nästan kostar mer än själva klänningen.

Igår var jag på en liten baristakurs på tutingen med de övriga anställa. Det var väldigt roligt och framförallt kändes det väldigt lärorikt. Allt hänger på skummet. Vi fick öva lite på olika mönster men för min del blev det mesta dels hjärtan. Tyvär tog jag inte med någon kamera så kan inte visa mina konstverk men hittade en liknande bild på google. Riktigt så tydliga ganska inte mina hjärtan var men övning ger färdighet. Jag ska försöka träna upp mig till sommaren och då hoppas jag ni alla kommer och dricker kaffe hos mig. Idag var det jag som stog för matlagningen här hemma. Det blev wok som är en av mina favoriter och jag måste säga att det blev riktigt gott. Det finns hopp om att inte svälta i framtiden trots allt.

På tal om mat och massa gott så gjorde jag och johan goda kakor i måndags. Eller jag var i alla fall med och gjorde smeten och den var väldigt god. Kakorna har jag inte fått smaka eftersom Johan snodde med sig degen, men jag tror de är mums i alla fall om man dömmer utifrån smeten. Här hittar ni receptet. Det är massa mörk choklad i och det är ju nästan nyttigt!


Djupa tankar om mycket!

Ibland får jag en känsla av ensamhet. Inte p g a att jag inte har människor omkring mig utåt sett, utan det är mer en känsla av ensamhet inuti mig. Hur nära man än står en annan människa så kan man aldrig vara säker på något annat än att man aldrig kommer kunna känna personen till 100 % (undantag tankeläsare). Det finns bara en person som man alltid kan lite på genom hela livet och det är sig själv och om man blundar för detta så ljuger man även för sig själv. Jag tror inte världen skulle bli bättre om alla var ärliga hela tiden men enligt mig finns det två olika anledningar till att man inte är ärlig den ena är att man inte vill såra en annan människa och den andra är att man vill rädda sitt egna skinn för att man tror att det blir en enklare väg. Barn som ännu inte påverkats av samhället är alltid ärliga men sedan uppfostras man och lär sig att ärlighet inte alltid är det bäst eftersom det kan såra andra människor. När man blir äldre lär man sig också att man genom att ljuga kan man bespara sig själv mycket lidande ( i alla fall i det korta loppet) och där igenom ljuger man för att rädda sig själv. Osäkerheten på vad människor säger när jag inte hör gör att jag känner mig ensam, att inte veta vad folk tycker, tänker eller har för avsikt med sina handlingar. Nästan hela jordens befolkning (med få undantag) är inte 100 % ärliga och detta är någonting som vi kommer få erfara under hela vårt liv.  Det finns bra människor som använder sig av  s k vita lögner och det finns andra människor som i första hand tänker på att rädda sitt eget skinn. Det gäller att försöka välja de man har nära väl annars är risken stor att man får lida för det.

Det finns alltid en person som kommer stå en närmast och den personen som jag har närmast just nu är ett väldigt osäkert kort, oddsen för att våra vägar kommer att gå åt samma håll livet ut är inte speciellt stora även om jag hoppas det. Jag vill inte vara beroende av någon för att tanken på att förlora personen tar kål på mig. När jag tänker på oss känns det som en självklarhet, jag kan inte föreställa mig något annat än "vi" och vad händer då om "vi" skulle försvinna. Hur ensam skulle jag inte känna mig då? Det är lite som aktier jag vet att jag kan förlora väldigt mycket men jag kan även vinna väldigt mycket. Jag spelar med mitt hjärta som insats och riskerna är stora och desto längre tid det går desto större blir fallet. Det är bara håll tummarna för den som har gett sig in i leken får leken tåla.


Tisdag

Helgen var toppen med mys på fredag och fest på lördagen. Johan gjorde sin DJ debut och självklart var jag och alla nära vänner där för och stötta honom. Själv tycker jag att jag skötte mig väldigt bra som supporter. Jag var först på dansgolvet och var även den som gick av sist. Från början hade jag tänkt att håll mig nykter men det slutade med det motsatta. Men som sagt det var en riktigt lyckad kväll.

Idag känner jag mig helt slut och jag vet inte varför. Var hemma redan vid 14.00 och jag har endast haft två lektioner idag. Klockan elva åkte jag och brudarna in till örebro och hälsade på Martin och Jakob på UF-mässan. Efter en kort visit drog vi till white night och malin,ebba och rebecca kollade på balklänningar. Grattis till Richard som idag blir nitton, ska rulla ner för backen ikväll med en liten present och senare blir det house!

Här är en bild på min söta nalle nils som jag fick utav Älskling på alla hjärtans dag, så gulligt <3


Dagens I-lands problem

Det känns som om denna blogg och mitt liv endast kretsar kring en sak just nu och för er som inte har uppmärksammat det så är det studenten. Köpte faktiskt en bikini överdel idag så nu hoppas jag bara på att hitta en fin underdel. Inom loppet av fem dagar har jag hunnit med och shoppa på tre. Internet shopping kommer ruinera mig! Undra om det finns en klubb, typ som anonyma shopaholics? Det värsta är att jag har tänkt efter varje gång jag har köpt nånting " detta är det sista jag shoppar denna månad" men nu sitter jag här igen och har ångest över studentklänningen. Bara någon timme efter att ha besällt min bikini så hittar jag två jätte fina klänningar på samma sida. Och nu sitter jag här med världens beslut ångest. Ska jag köpa någon av klänningarna? I så fall vilken? Eller ska jag vänta, det kan ju komma någon bättre?

Idag fick vi tillbaka våra matteprov och det var väldigt skönt. Efter mardrömmar och nervsammanbrott så var det som en sten släptes från mitt hjärta, som tur var gick det bra och livet går vidare igen tills nästa matteprov!

Nu är det lite sista minuten plugg inför naturkunskapen imorgon och sen ska jag väl ägna natten åt att grubbla om mina klänningar! Go natt min kära!


100 dagar kvar!!

Idag är det 100 dagar kvar till studenten!! Det är inte så himla mycket om man tänker in lovdagar och helger. Det är med blandade känslor som jag går mot studenten. Samtidigt som man tycker att det ska bli väldigt skönt och roligt att få uppleva något nytt så känns det även otroligt sorligt att veta att man kommer tappa kontakten med många underbara människor. Sen är det otroligt läskigt att inte veta vad man ska göra här näst. Fram tills nu har ens liv varit ganska bestämt men nu får man möjligheten att välja själv. Vad vill jag bli? var vill jag bo? vad vill jag få ut med mitt liv? Jag har absolut ingen aning.

Idag var jag ledig från skolan och var hemma med Johan på förmiddagen och mös. På eftermiddagen var vi inne på frimis i örebro för att kolla lokalerna till balen. Tråkigt nog kände jag att jag inte fick ut speciellt mycket av det eftersom vi inte fick se alla salar, men det blir nog bra hur som helst. Nu är det snart en månad kvar tills jag får min klänning och jag längtar. Då ska jag prova den varje dag fram tills fjärde juni, yipey!

Nu ska jag snart göra mig iordning och krypa ner i sängen. Imorgon blir det en kort dag i skolan med sovmorgon och endast en lektion, mm älska torsdagar. I helgen borde alla ladda till utgång på lördag gör Johan sin debut som Dj och han blir nog glad om ni kommer och stöttar honom <3


Nu är det jul igen?

Hej min vänner!

Helgen har varit underbar men vad annars kunde man vänta sig när den spenderades med världens underbaraste pojkvän. På fredagen sprang jag runt på stan med Johanna. Trevligt men alldeles för kort. På lördagen blev det ännu en sväng i örebro men denna gång med Johan. Ett linne, en t-shirt klänning, örhängen, ett skärp och två par skor inhandlades. Tyvär blev det snöstorm mitt i mitt vårfirande så invigningen av vårskorna blir uppskjutet på obestämd tid. Det är typiskt! Precis när vår känslorna har kommit kommer snön tillbaka och kyler ner dem.



RSS 2.0